مشکلات امروز نتیجه اعتماد به غیر خداوند است| علوم اسلامی از منابع دینی استخراج شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظهر امروز در درس اخلاق هفتگی مدرسه علمیه معصومیه با اشاره به فرازهایی از مناجات محبین امام زین العابدین(ع) گفت: مقوله عشق الهی از یک سو به حزن و اندوه و از سوی دیگر به درد دلتنگی و جدایی از خداوند ختم می شود.
وی با بیان این که مقوله غفلت، زیرساخت تمدن غرب است، اظهار داشت: تمدن مادی و غربی مبتنی بر حذف خداوند از صحنه زندگی بشری شکل گرفته و هیچ جنایتی کوبنده تر و بزرگتر از این موضوع نیست.
آیت الله اراکی با اشاره به این که بر اساس آیات قرآن کریم غفلت از خداوند، زندگی وارونه ای برای انسان تعریف می کند، ابراز داشت: وقتی انسان از خداوند غافل شود، رفتارهای وارونه و خلاف فطرت الهی از او سر خواهد زد و این مطلب در علم روانشناسی اسلامی به اثبات رسیده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ابراز تأسف از این که هنوز همه علوم اسلامی از دل آیات، روایات و سنت استخراج نشده است، تأکید کرد: امروز وظیفه سنگینی بر دوش ما قرار گرفته است و ما باید بتوانیم به بهترین شکل به این وظیفه خود عمل کنیم.
وی با اشاره به این که مرگ و حیات از دیدگاه قرآن کریم به گونه ای خاص معرفی شده است، مطرح کرد: کسانی که از خداوند غافل هستند و با دین سروکاری ندارند، از دیدگاه قرآن کریم در دسته مردگان و کسانی که به یاد خداوند بوده و عمل صالح انجام می دهند در جرگه زندگان معرفی شده اند؛ کسانی که یاد خداوند در قلبشان زنده باشد، محبت او را درک کرده و دوری از خدای متعال را به طور واضح لمس می کنند.
آیت الله اراکی با بیان این که احساس محبت خداوند یکی از مهم ترین آثاری است که بر ادعیه بار می شود، عنوان داشت: ادعیه و مناجات ها سبب افزایش بصیرت انسان نسبت به خداوند شده و به دلتنگی حقیقی میان عبد و معبود می انجامد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به فقر و نیاز انسان به خداوند، علت بسیاری از مشکلات جامعه را غرور و تکبر دانست و بیان کرد: همه مشکلات جامعه از «منم» گفتن ها است؛ اگر به غیر از خداوند اعتماد نمی کردیم، این مقدار مشکل در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد نمی شد.
وی با بیان این که اگر یاری خداوند شامل حال ما نشود در گمراهی و ظلمات اجتماعی گرفتار خواهیم شد، تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که روزگاری طاغوت بر ما مسلط بود و همواره از اتفاق های مختلف ترس و هراس داشتیم، اما خداوند ما را بر طاغوت پیروز و همه توطئه های دشمنان را خنثی کرد، بر این اساس باید باور کنیم که سیاست، اقتصاد و همه امور دیگر بدون تکیه بر خداوند تعطیل و ناکارآمد است./841/پ۲۰۲/ق